6 Mitos Dagangan yang Anda Anggap Benar di IQ Option

6 Mitos Dagangan yang Anda Anggap Benar di IQ Option
Banyak buku yang ditulis tentang perdagangan dalam pasaran kewangan. Walaupun, peniaga masih terkeliru tentang situasi sebenar dalam membuat wang dengan berdagang dalam talian. Dalam artikel ini, kami mengumpulkan mitos yang paling biasa tentang pasaran kewangan, dan kami akan cuba membongkar sebahagian besar daripadanya, memberikan sedikit penjelasan kepada perkara itu.


1. Peniaga boleh membuat banyak wang dengan mudah

Statistik rasmi memberikan angka yang menyedihkan kerana 95% daripada pemula kehilangan pelaburan awal dalam pasaran kewangan. Walau bagaimanapun, setiap pemula berpendapat bahawa dia adalah orang yang bertuah untuk menyertai 5% orang yang boleh menjadi peniaga yang menguntungkan dalam jangka masa panjang. Lebih-lebih lagi, pemula membawa wang mereka ke pasaran dengan harapan untuk membuat berjuta-juta daripada beberapa ratus kerana mitos tersebar bahawa pasaran kewangan adalah Eldorado yang ajaib. Kebanyakan pemula tidak bertujuan untuk menggunakan usaha dalam mendapatkan pengetahuan dan mengumpul pengalaman tentang cara menjana wang di pasaran kerana itulah perkara yang membolehkan peniaga bertahan di pasaran. Mereka benar-benar percaya bahawa perdagangan dalam talian adalah sejenis permainan tetapi bukan kerja yang sukar.

Produk kewangan yang ditawarkan oleh syarikat mempunyai tahap risiko yang tinggi dan boleh mengakibatkan kehilangan semua dana. Peniaga tidak boleh melabur wang yang mereka tidak mampu untuk kehilangan

2. Pelan dagangan tidak perlu

Satu lagi kesilapan adalah berkaitan dengan pendapat umum bahawa pedagang tidak harus mengikuti pasaran dan mengembangkan pendapat mereka sendiri tentang proses yang berlaku di sana. Kebanyakan orang beranggapan bahawa aliran maklumat yang disediakan oleh broker, isyarat dagangan daripada guru pasaran dan penasihat pakar automatik akan menunjukkan kepada keputusan perdagangan yang menguntungkan. Perangkap itu membawa kepada kekurangan pelan dagangan berdasarkan strategi tertentu dengan matlamat kewangan individu dan algoritma yang tepat untuk diikuti. Mesti ada senarai syarat yang tepat apabila pedagang harus mempertimbangkan untuk memasuki pasaran dan membuka tawaran spekulatif. Strategi keluar dengan cara yang sama harus berfungsi kerana pemula sering menutup kedudukan terlalu awal atau terlambat, menghadapi kerugian dan bukannya keuntungan. Kebanyakan peniaga yang berpengalaman menyatakan bahawa tempoh yang panjang selama tujuh tahun diperlukan untuk mendapatkan semua pengetahuan yang diperlukan untuk mendapatkan kemahiran yang diperlukan untuk profesion ini. Berdagang adalah kerja yang sukar untuk dilakukan.
6 Mitos Dagangan yang Anda Anggap Benar di IQ Option


3. Aset malar hijau wujud

Sesetengah pemula membandingkan pasaran kewangan dengan hutan malar hijau dengan hadiah yang tidak berkesudahan, dan apa yang mereka perlukan hanyalah mengumpul buah-buahan dari pokok. Sesetengah peniaga berpendapat bahawa sesetengah aset boleh berkembang tanpa henti, menambah nilai selama-lamanya. Itulah yang berlaku kepada pasaran mata wang kripto pada penghujung tahun 2017. Tergesa-gesa crypto membawa kepada gelembung, yang telah meletup, menjejaskan penjualan pertumpahan darah dengan kerugian berbilion-bilion dolar. Instrumen kewangan mesti mempunyai penarikan semula yang sihat dari semasa ke semasa, dan itulah undang-undang utama pasaran.

4. Lindung nilai tidak diperlukan

Satu lagi cerita adalah berdasarkan pendapat bahawa tidak perlu melindung nilai risiko, dan mungkin untuk bekerja dengan satu instrumen tunggal dalam portfolio dagangan. Pendekatan sedemikian meninggalkan kedudukan terbuka tanpa perlindungan daripada kejatuhan pasaran secara tiba-tiba atau peralihan dalam sentimen pedagang global yang berkaitan dengan beberapa faktor asas yang tidak diramalkan. Sebagai contoh, Presiden AS Donald Trump mengumumkan tarif import untuk barangan Mexico, dan Peso jatuh berbanding dolar AS dalam sekelip mata, manakala aset selamat melonjak. Jika seorang peniaga mempunyai satu-satunya kedudukan spekulatif untuk USD/MXN tanpa pesanan henti rugi, akaunnya akan diletupkan serta-merta. Kepelbagaian risiko adalah salah satu bahagian yang paling penting dalam pekerjaan harian bagi seorang peniaga.
6 Mitos Dagangan yang Anda Anggap Benar di IQ Option


5. Pengeluaran bulanan adalah sasaran utama

Setiap peniaga profesional dan pemula ingin mendapat keuntungan 30−60−120% setiap bulan. Pada masa yang sama, beberapa orang memahami bahawa sebarang tambah dilakukan "melalui tolak". Sebagai contoh, jika peniaga mempunyai tetapan yang jelas untuk memperoleh lebih daripada 100% sebulan, pengeluaran boleh mencapai 60–70%. Pada masa yang sama, dia mungkin perlu meningkatkan jumlah urus niaga dan perdagangan tanpa henti. Adakah semua orang cukup keren untuk bekerja dalam mod ini? Peniaga mesti menilai secukupnya potensi mereka dan beroperasi bukan dengan penunjuk keuntungan bulanan tetapi tahunan. Apabila memindahkan bulan ke setahun, dia akan segera mengetahui bahawa 4-6% daripada keuntungan sebulan akan memberikan sekurang-kurangnya 48% setahun dalam mata wang asing, dan risiko yang dibenarkan tidak akan melebihi 2-3% daripada jumlah portfolio. Adalah penting untuk berada dalam kegelapan dalam jangka panjang - enam bulan, setahun atau lebih.


6. Berdagang tidak akan merugikan

Adalah mustahil untuk bekerja tanpa risiko dalam pasaran kewangan. Ini adalah salah satu kawasan aktiviti yang paling berisiko tinggi. Ia memerlukan kesedaran dan sistem perdagangan dengan model matematik yang jelas, lapping dan larian yang panjang. Untuk membangunkan mereka dalam satu bulan tidak akan berfungsi. Di samping itu, walaupun beberapa orang memberi perhatian kepada perkara ini, kerja berterusan pada diri sendiri adalah penting untuk peniaga. Anda perlu sentiasa melatih dan "melalui kesakitan" untuk mendapatkan pengalaman yang tidak ternilai.
Thank you for rating.