Bagaimana untuk berdagang menggunakan Price Action dalam IQ Option

Bagaimana untuk berdagang menggunakan Price Action dalam IQ Option

Pelbagai cara perdagangan wujud. Pedagang boleh memilih, antara lain, daripada mengikuti arah aliran, memerhati warna lilin pada carta, atau menggunakan Dagangan Tindakan Harga.

Kami akan melihat lebih dekat pada yang terakhir dalam panduan muktamad ini. Walaupun perdagangan Price Action biasanya dikaitkan dengan perdagangan mata wang, ia boleh berjaya digunakan dalam mana-mana pasaran lain.

Semakan Price Action

Price Action tidak lain seperti teknik perdagangan. Komponen penting teknik ini ialah harga aset. Pedagang membaca carta dan membuat keputusan berdasarkan terutamanya pada harga semasa aset. Mereka yakin ini adalah maklumat paling berharga yang diperlukan untuk membuat transaksi. Kadang-kadang mereka percaya, ini sahaja yang diperlukan, jadi mereka tidak menggunakan bantuan tambahan penunjuk.

Sebab Tindakan Harga

Kelebihan terbesar ialah dalam perdagangan Price Action anda tidak perlu merumitkan carta dengan berbilang penunjuk. Anda hanya perlu fokus pada harga sebenar.

Mereka yang terlibat dengan Price Action mendakwa bahawa pasaran boleh diramal, tiada apa-apa yang tidak ada sebelum ini. Sejarah suka berulang. Jadi harga akan turun naik dalam beberapa julat. Dengan mengambil kira perkara di atas, peniaga Price Action boleh meramalkan gelagat harga pada masa tertentu.

Oleh itu, mereka akan mencari corak yang berulang. Dan mereka ingin menjawab soalan tentang arah harga pada titik tertentu. Apabila mereka melakukannya, keputusan mereka mungkin sangat tepat.

Dagangan Price Action di IQ Option

Pedagang mempunyai keutamaan mereka pada jenis carta. Saya rasa carta candlestick adalah carta yang paling telus, tetapi carta bar akan melakukannya juga. Kedua-duanya mengandungi maklumat harga yang sama yang diperlukan untuk berdagang dengan jayanya. Anda akan membezakan harga buka, lebih tinggi, lebih rendah dan harga tutup untuk tempoh masa tertentu.

Bagaimana untuk berdagang menggunakan Price Action dalam IQ Option
Carta bar dan carta candlestick mengandungi data harga yang sama (OHLC)

Seperti yang telah saya nyatakan, peniaga Price Action tidak menyukai penunjuk tambahan. Sebab untuk ini kebanyakannya kelewatan penunjuk. Walau bagaimanapun, garis sokongan dan rintangan mungkin diingini.

Dan ini adalah kerana gelagat harga lazimnya boleh diramal selepas detik menyentuh tahap sokongan/rintangan. Berikut ialah contoh cara pedagang Price Action boleh membaca carta. Kami mempunyai talian sokongan di sini. Anda boleh lihat bagaimana harga bagus bertindak balas dengan tahap ini. Nombor 1 ialah pinbar kenaikkan harga. Ia adalah isyarat yang jelas untuk memasuki kedudukan panjang (beli). Nombor 2 ialah corak candlestick yang menyelubungi kenaikan harga. Ia juga merupakan isyarat untuk membeli GBPUSD. Ini semua tentang membaca gelagat harga, mengenal pasti tahap sokongan dan rintangan utama, dan mengetahui cara bertindak balas terhadap corak harga berulang seperti pembentukan batang lilin.

Bagaimana untuk berdagang menggunakan Price Action dalam IQ Option
Peniaga Tindakan Harga tertumpu pada gelagat harga pada tahap harga yang penting

Apakah yang diperlukan untuk dagangan berkesan dengan Price Action pada IQ Option?

Pertama sekali, anda perlu belajar tentang carta harga. Anda perlu membiasakan diri dengan pelbagai jenis carta dan isyarat yang boleh anda baca daripadanya.

Seterusnya, anda perlu membangunkan kemahiran mengenal pasti corak harga. Ini bermakna anda juga perlu menguasai lukisan garisan sokongan dan rintangan.

Dari masa ke masa, anda akan meningkatkan kesedaran yang lebih intuitif tentang cara harga berkelakuan apabila ia mencapai titik aliran tertentu. Anda akan lebih yakin dengan melukis garis arah aliran dan mengenali arah aliran secara umum. Anda akan melihat bahawa tahap yang sebelum ini merupakan rintangan untuk pergerakan harga menjadi sokongan selepas ditembusi.

Bagaimana untuk berdagang menggunakan Price Action dalam IQ Option
Menganalisis tahap rintangan sokongan mendatar dan garis arah aliran dinamik

Menganalisis jujukan bahagian atas dan bawah memberi anda cerapan tambahan tentang struktur arah aliran. Ini membantu peniaga Price Action mengenal pasti apabila pasaran berubah arah.

Bagaimana untuk berdagang menggunakan Price Action dalam IQ Option
Menggunakan rangka masa yang lebih tinggi untuk mengenal pasti tahap utama

Anda boleh menggunakan Price Action pada mana-mana tempoh masa. Gunakan selang yang lebih tinggi untuk melihat apa yang dipanggil gambaran besar dengan tahap harga utama dan paling penting. Kemudian anda boleh menggunakan jangka masa yang lebih rendah untuk mengenal pasti titik kemasukan kedudukan yang tepat.

Bagaimana untuk berdagang menggunakan Price Action dalam IQ Option
Penggunaan tindakan harga memberi anda pemahaman yang lebih baik tentang pergerakan harga

Dan satu-satunya perkara yang perlu dilakukan ialah berdagang dan menyemak Tindakan Harga untuk diri sendiri. Walaupun, anda harus berhati-hati jika anda menggunakan wang sebenar. Walaupun ia merupakan strategi yang boleh dipercayai dan berguna, Price Action Trading bukanlah bebas risiko. Sentiasa bersedia untuk menghadapi kerugian.

Beritahu kami bagaimana anda menemuinya. Terdapat bahagian komen di bawah.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!