Definisi Cryptocurrency? Cara Membeli dan Menjual Crypto di IQ Option

Definisi Cryptocurrency? Cara Membeli dan Menjual Crypto di IQ Option


Bagaimana cara membeli dan menjual Crypto di IQ Option?

Cryptocurrency mewakili unit pertukaran digital, yang menggunakan penyulitan untuk menjamin semua proses yang berkaitan yang terlibat dalam penjanaan unit dan juga transaksi. Semua nilai cryptocurrency di pasaran sudah mencecah sehingga $ 100 bilion mata. Sekarang, sudah jelas bahawa cryptocurrency tidak hanya mewakili hobi geek IT dan kaedah pembayaran yang diragukan yang digunakan untuk barangan Internet yang ditandai sebagai tidak sah. Mungkin setelah beberapa waktu, cryptocurrency sudah dapat berubah menjadi alternatif yang sangat berkesan untuk wang kertas di semua bidang kehidupan manusia.

Cryptocurrency telah berjaya mengubah dunia kewangan dan juga seluruh dunia. Terdapat banyak kemungkinan menarik yang terdapat dalam mata wang kripto dan sebahagian daripadanya belum dikaji sepenuhnya. Akhirnya, umat manusia di seluruh dunia akan menerima kemampuan untuk memindahkan sejumlah wang mereka dalam beberapa saat, sambil menjaga keselamatan mereka.
Definisi Cryptocurrency? Cara Membeli dan Menjual Crypto di IQ Option
Urus niaga antarabangsa pada amnya memerlukan masa sehingga satu minggu untuk diproses. Keupayaan untuk mengirim sejumlah wang yang diperlukan ke bahagian manapun di dunia hanya dalam beberapa saat merupakan pilihan yang sangat menguntungkan untuk perniagaan dan juga individu. Penipuan menjadi hampir mustahil sekiranya berlaku cryptocurrency. Teknologi blockchain diterapkan dalam semua cryptocurrency dan reka bentuknya memberikan keselamatan yang diperlukan. Penipuan yang dikurangkan akan menyebabkan dunia kewangan berubah menjadi tempat yang lebih selamat dan lebih baik dan berniaga di. Cryptocurrency telah mencapai apa yang belum dicapai oleh seluruh dunia dalam beberapa abad dengan mata wang jenis ini, anda mungkin akan melupakan bank, sekurang-kurangnya untuk tujuan pemindahan wang. Bank biasanya memerlukan masa yang lama untuk memproses pembayaran dan juga mengenakan yuran untuk itu. Apabila cryptocurrency mendapat populariti,masalah seperti itu akan hilang sepenuhnya.


IqOption - Bitcoin

Definisi Cryptocurrency? Cara Membeli dan Menjual Crypto di IQ Option

Bitcoin pertama kali melihat dunia pada tahun 2009. Ia menjadi cryptocurrency pertama yang diperdagangkan secara terbuka dan, dengan ini, memulakan era baru dalam pembangunan sistem kewangan global. Bitcoin menyumbang kira-kira 45% daripada keseluruhan permodalan pasaran cryptocurrency. Pada masa ini ia adalah cryptocurrency paling mahal di pasaran. Jumlah bitcoin terhad kepada perkakasan sehingga 21 juta dan sehingga hari ini, ia adalah cryptocurrency yang paling boleh dipercayai di kalangan rakan sebaya. Satoshi Nakamoto dianggap sebagai pencipta Bitcoin, namun tidak ada yang pernah melihatnya hingga hari ini.

Video promosi mengapa anda perlu menggunakan IqOption untuk perdagangan BTC.


IqOption - Dash

Definisi Cryptocurrency? Cara Membeli dan Menjual Crypto di IQ Option

Dash sebelum ini dikenali dengan nama seperti Darkcoin dan XCoin. Ia pertama kali dilancarkan pada 18 Januari 2014. Dash menawarkan semua kemampuan yang ada dalam Bitcoin dan sebagai tambahan menyediakan pilihan transaksi segera (aka InstantSend), serta pemerintahan yang terdesentralisasi (aka DGBB) dan juga transaksi peribadi (aka PrivateSend). Dengan Dash menjadi mustahil untuk menghantar wang dengan serta-merta sambil tetap tidak disebutkan namanya melalui aplikasi teknologi seperti Tor. Sistem dua peringkat digunakan di Dash. Penambang, yang mengarahkan transaksi ke blockchain, mewakili tahap pertama. Master-node, yang membolehkan semua ciri lanjutan (iaitu Dash add-ons), mewakili tahap kedua.


IqOption - Ethereum

Definisi Cryptocurrency? Cara Membeli dan Menjual Crypto di IQ Option

Ethereum mewakili cryptocurrency paling popular ke-2 selepas peneraju utama Bitcoin. Itu adalah kejayaan besar dengan mengambil kira status perintis BTC. Ia bernilai melebihi 50% daripada semua bitcoin yang terdapat di dunia sekarang. Ethereum mempunyai ciri khas utama fungsi kontrak pintar. Ini membantu menyediakan keselamatan tambahan dan mengurangkan kos yang berkaitan dengan transaksi. Kontrak pintar disimpan di blockchain Ethereum dan mewakili mekanisme pertukaran, yang mampu melakukan transaksi nilai langsung di antara ejen yang tidak dipercayai. Teknologi ini adalah salah satu penyumbang utama kejayaan Ethereum. Ethereum terkenal dengan lonjakan turun naik. Begitu juga, pada 24 Jun 2017, mata wang Ethereum turun dari $ 319 hingga 10 sen dan bangkit pada hari yang sama.Semua maklumat tambahan mengenai Ethereum boleh didapati di sini: Cara Berdagang menggunakan Ethereum: "Beli dan Tahan" vs Perdagangan CFD.


IqOption - IOTA

Definisi Cryptocurrency? Cara Membeli dan Menjual Crypto di IQ Option

IOTA pada dasarnya mewakili cryptocurrency baru. Ia diiklankan sebagai blockchain generasi baru. Ia dioptimumkan sepenuhnya untuk Internet-of-Things. Berbanding dengan blockchain yang berat dan rumit, IOTA telah dikembangkan dengan idea utama untuk menjadikannya ringan seperti yang mungkin. Rantai blok digantikan dengan kusut dalam sistem IOTA. Tangles pada dasarnya berdasarkan Graf Acyclic Directed (DAG). DAG mewakili teknologi, yang tidak membezakan antara pengguna biasa dan pengesah yang menyetujui semua transaksi. Dengan ini, untuk melakukan transaksi, pengguna pada mulanya diminta untuk mengesahkan dua transaksi lain. Itulah perbezaan utama sistem desentralisasi IOTA.


IqOption - Litecoin

Definisi Cryptocurrency? Cara Membeli dan Menjual Crypto di IQ Option

Litecoin adalah alternatif lain dari cryptocurrency. Ia didirikan tepat selepas kemenangan Bitcoin pertama. Litecoin pada dasarnya boleh dianggap sebagai Bitcoin pada steroid. Perbezaan utama antara Bitcoin dan Litecoin adalah kemampuan Litecoin untuk mengesahkan transaksi dengan lebih cepat. Litecoin tidak terkawal dari mana-mana pihak berkuasa berpusat dan ia mempunyai kos pembayaran hampir sifar serta melakukan transaksi dengan kelajuan empat kali lebih tinggi daripada Bitcoin.


IqOption - Riak

Definisi Cryptocurrency? Cara Membeli dan Menjual Crypto di IQ Option

Ripple mewakili sebuah syarikat, yang mengkhususkan diri dalam penyediaan penyelesaian kewangan global. Syarikat akhirnya memutuskan untuk melancarkan cryptocurrency mereka sendiri. Pencipta Ripple menganggapnya sebagai aset digital terpantas dan paling diskalakan di dunia. Ia mampu melakukan transaksi yang hampir serta merta. Selain itu, Ripple dapat memproses hingga 1000 tawaran sesaat (yang 66 kali lebih tinggi daripada Ethereum) sambil mengekalkan kestabilan eksklusif. Sehingga hari ini, Ripple mewakili cryptocurrency ketiga terbesar di dunia dari segi cap pasaran.


Maklumat utama mengenai mata wang kripto

Bitcoin: Bekalan Beredar - 16,447,212 BTC. Cap pasaran - $ 38,685,158,401 Pertumbuhan 6 bulan terakhir -
Dash 288% : Penawaran Beredar - 7,425,286 DASH. Cap pasaran - $ 1,257,442,516 Pertumbuhan 6 bulan terakhir - 1408%
Ethereum: Edaran Beredar - 93,272,220 ETH. Cap pasaran - $ 19,039,378,362 Pertumbuhan 6 bulan terakhir - 2067%
IOTA: Edaran Beredar - 2,779,530,283 MIOTA. Cap pasaran - $ 558,857,918 Pertumbuhan 6 bulan terakhir - -61%
Litecoin: Edaran Beredar - 51,983,932 LTC. Cap pasaran - $ 2,382,226,082 Pertumbuhan 6 bulan terakhir - 1148%
Ripple: Edaran Beredar - 38,291,387,790 XRP. Cap pasaran - $ 7,493,969,213 Pertumbuhan 6 bulan terakhir - 2787%


Mata wang kripto Status undang-undang

Bitcoin dianggap sah di wilayah dan negeri yang disenaraikan di bawah: Croatia, EU, Jerman, Republik Czech, Romania, Poland, Slovenia, Slovakia, Denmark, Finland, Estonia, Lithuania, Iceland, Rusia, Norway, Bosnia, Herzegovina, Sweden , Bulgaria, Itali, Yunani, Portugal, Malta, Turki, Sepanyol, Perancis, Belgia, Ireland, Belanda, Luxembourg, Australia, United Kingdom, Nigeria, New Zealand, Zimbabwe, Afrika Selatan, Amerika Syarikat, Kanada, Argentina, Nikaragua, Chile, Brazil, Cyprus, Colombia, Jordan, Israel, India, Lebanon, China, Pakistan, Jepun, Hong Kong, Taiwan, Korea Selatan, Malaysia, Indonesia, Singapura, Filipina, Vietnam, Thailand. Bitcoin dan / atau cryptocurrency dilarang digunakan di negara-negara berikut: Bangladesh, Kyrgyzstan, Ecuador, Bolivia.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!