Panduan Mengenalpasti Bilakah Harga Mahu Meletus dari Sokongan / Rintangan di IQ Option dan Tindakan Yang Perlu Dilakukan

Panduan Mengenalpasti Bilakah Harga Mahu Meletus dari Sokongan / Rintangan di IQ Option dan Tindakan Yang Perlu Dilakukan

Mengenal pasti tahap sokongan / rintangan adalah salah satu kemahiran terpenting yang mesti dikembangkan oleh peniaga. Kemahiran ini membolehkan anda memahami bagaimana harga berkelakuan ketika mendekati sokongan atau rintangan. Oleh itu, menjadi lebih mudah untuk mengetahui tempat terbaik untuk memasuki atau keluar dari kedudukan terbuka.

Dalam beberapa keadaan, harga akan mencecah sokongan atau rintangan dan kemudian membalikkan. Dalam keadaan lain, ia akan menembusi tahap sokongan atau rintangan. Panduan ini menunjukkan kepada anda cara mengenal pasti bila harga ingin menembusi sokongan atau rintangan. Ini juga menunjukkan kepada anda apa yang harus dilakukan dalam senario sedemikian.

Bagaimana anda tahu bila harganya akan menembusi sokongan atau rintangan?

Saya menganggap anda tahu apa tahap sokongan dan rintangan. Walau bagaimanapun, sekiranya anda tidak tahu ini adalah tahap harga di mana harga nampaknya berkisar dalam. Maksudnya, harga nampaknya tidak melebihi atau di bawah tahap ini dalam jangka masa yang panjang. Panduan ini akan memperincikan topik secara mendalam: Sokongan dan Rintangan, dua petunjuk teknikal terbaik yang mesti diketahui oleh peniaga IQ Option.

Panduan Mengenalpasti Bilakah Harga Mahu Meletus dari Sokongan / Rintangan di IQ Option dan Tindakan Yang Perlu Dilakukan
harga menembusi tahap sokongan / rintangan menandakan trend yang sedang berkembang di IQ Option

Oleh kerana harga aset berubah-ubah dari masa ke masa, biasanya mencapai tahap harga tertentu di mana ia naik semula. Ini adalah sokongan atau tentangan. Sokongan terbentuk pada titik harga yang lebih rendah sementara rintangan terbentuk pada titik harga yang lebih tinggi. Tahap sokongan dan rintangan sama ada lemah atau kuat.

Kekuatan tahap sokongan / rintangan diukur dengan berapa kali harga menyentuh mereka sebelum bangkit semula. Tahap sokongan dan rintangan yang kuat adalah harga yang menyentuh beberapa kali dalam jangka masa tertentu. Sekiranya harga menyentuh tahap sokongan atau rintangan hanya sekali sebelum menembus, itu dianggap lemah. Momentum Harga perlu cukup kuat untuk menembusi tahap sokongan / rintangan yang kuat.

Bagaimana untuk mengetahui apakah momentum harga cukup kuat untuk menembusi sokongan / rintangan

Dengan menggunakan carta lilin, anda harus terlebih dahulu mengenal pasti trend yang berlaku. Sekiranya kuat, anda akan melihat bahawa lilin yang terbentuk lebih besar selalunya dengan dua atau lebih lilin berwarna yang sama terbentuk berturut-turut.

Anda juga boleh mengharapkan momentum harga menjadi kuat sekiranya terdapat berita atau peristiwa ekonomi dalam perjalanan. Sejurus selepas siaran berita, anda akan melihat bahawa harga akan bergerak ke arah tertentu, sering menembusi tahap sokongan / rintangan.

Dalam keadaan lain, terdapat penyatuan harga tepat sebelum mencapai sokongan atau rintangan. Maksudnya, harga jatuh dalam julat yang sempit. Ketika harga mendekati sokongan / rintangan, ia telah mendapat momentum yang cukup untuk menembus. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, harga biasanya jatuh ke bawah sebelum akhirnya menerobos.

Inilah contoh:

Panduan Mengenalpasti Bilakah Harga Mahu Meletus dari Sokongan / Rintangan di IQ Option dan Tindakan Yang Perlu Dilakukan
Mengenal pasti harga yang pasti akan mematahkan sokongan / rintangan pada IQ Option

Mengelakkan pelanggaran yang salah

Penembusan harga yang salah berlaku apabila harga keluar dari tahap sokongan / rintangan dan segera turun kembali dalam julat sebelum arah aliran berubah. Breakout palsu adalah di mana kebanyakan peniaga mengalami kerugian.

Salah satu cara untuk mengelakkan penembusan yang salah adalah dengan melihat bagaimana harga berkelakuan ketika mencapai sokongan / rintangan yang kuat. Maksudnya, trend apa yang berkembang?

Dengan menggunakan tangkapan gambar di bawah, anda akan melihat bahawa harga akan mengalami aliran menurun apabila mencecah rintangan. Penembusan yang salah berlaku apabila harga menembusi rintangan dan kekal di atasnya.

Kemudian, lilin beruang padat memecahkan sokongan yang menunjukkan aliran menurun. Di sinilah anda harus memasuki perdagangan anda.

Panduan Mengenalpasti Bilakah Harga Mahu Meletus dari Sokongan / Rintangan di IQ Option dan Tindakan Yang Perlu Dilakukan
Breakout palsu berkembang menjadikan pedagang berfikir aliran menaik sedang berkembang

Apa tindakan yang harus anda lakukan setelah harga menembusi sokongan / rintangan pada IQ Option?

Sekiranya harga menembusi sokongan / rintangan yang lemah, anda boleh menjangka tren akan terus ke arah yang sama. Sekiranya terdapat sokongan / rintangan yang kuat, pertimbangkan bagaimana harga berkelakuan ketika menyentuh tahap ini.

Sekiranya anda melihat gambar kami di atas, harganya biasanya mengalami aliran menurun. Sekiranya penembusan berlaku, tunggu sehingga pasaran berkelakuan seperti yang berlaku ketika harga mencecah sokongan / rintangan. Inilah masanya untuk memasuki perdagangan berdasarkan trend yang sedang berkembang.

Mengapa pelanggaran palsu berlaku? Breakout yang salah biasanya berlaku ketika peniaga memasuki pasaran ketika sudah berlebihan dan bersedia untuk pembalikan. Dalam contoh di atas, kemungkinan banyak peniaga menganggap bahawa trend akan meningkat.

Tetapi peniaga profesional tahu bahawa menunggu sehingga pasaran berkelakuan seperti ketika harga menyentuh tahap rintangan yang kuat. Apabila ini berlaku, aliran menurun mula memberi isyarat masa yang baik untuk mula menjual.

Masukkan perdagangan berdasarkan trend harga untuk melindungi daripada penembusan yang salah

Seperti yang saya nyatakan, mengetahui bagaimana harga berkelakuan ketika menyentuh sokongan / rintangan membolehkan anda mempunyai idea tentang cara berdagang ketika melakukan ini lagi.

Oleh itu, membaca carta anda adalah penting. Saya biasanya mengesyorkan anda berdagang menggunakan carta jangka masa yang lebih besar berbanding sesi perdagangan anda. Sebagai contoh, Sekiranya anda berniaga lilin 5 minit, anda harus membaca carta 30 minit atau 3 jam.

Panduan Mengenalpasti Bilakah Harga Mahu Meletus dari Sokongan / Rintangan di IQ Option dan Tindakan Yang Perlu Dilakukan
harga memecah sokongan dan aliran menurun berkembang

Terdapat keadaan di mana harga terus menerus menembusi tahap sokongan / rintangan. Anda boleh menggunakan alat dan petunjuk tambahan untuk membantu anda menentukan bila yang terbaik untuk memasuki perdagangan anda.

Salah satu alat yang berguna adalah penunjuk IQ Option Bollinger Bands. Terdapat banyak cara untuk menggunakan penunjuk ini. Sebagai contoh, apabila harga mendekati zon sokongan / rintangan sebelum mula jatuh dan memecahkan jalur bawah, ini adalah isyarat untuk menjadi pendek.

Berniaga menggunakan sokongan / rintangan adalah kemahiran yang memerlukan banyak kesabaran dan latihan. Objektif anda adalah memilih titik masuk perdagangan yang sesuai setelah harga menembusi sokongan / rintangan.

Sekiranya anda ingin menerapkan kemahiran ini, buka akaun amalan IQ Option hari ini dan mulakan perdagangan. Ini satu-satunya cara anda belajar bagaimana mengenal pasti tahap sokongan / rintangan serta menentukan bila harga akan menembusnya.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!