IQ Option Soalan Lazim

Soalan Lazim (FAQ) Akaun, Pengesahan dalam IQ Option


Soalan umum


Apakah dompet elektronik dan bagaimana saya menggunakannya?

Dompet elektronik adalah perantara yang membolehkan anda mengeluarkan dana anda ke akaun bank di Brazil. Sistem ini sangat pantas, selamat, cekap dan mudah digunakan. Penggunaannya serupa, kerana mereka melakukan perkhidmatan yang sama untuk beberapa negara yang berbeza. Beberapa mempunyai antara muka dalam bahasa Portugis. Pada masa ini kami bekerjasama dengan Neteller, Skrill, Webmoney, Advcash dan PerfectMoney. Laman web mereka dapat dijumpai dengan mudah melalui carian Google yang cepat.


Mengapa rakan saya mempunyai pembayaran yang lebih besar daripada saya?

Pengiraan keuntungan adalah sama untuk semua pengguna, kecuali beberapa aset di mana pelanggan VIP mengalami kenaikan kecil (kurang dari 5%). Oleh itu, ada kemungkinan anda menggunakan aset yang berbeza, pada masa yang berlainan, dengan jangka masa yang berbeza, yang mempengaruhi pengiraan.


Apa itu IQ Option?

IQ Option adalah platform perdagangan yang membantu anda memulakan perjalanan anda sebagai peniaga. Kami menawarkan instrumen berikut:

- CFD pada pasangan mata wang

- CFD pada saham

- CFD pada komoditi

- CFD pada Cryptocurrencies

- CFD pada ETF

- Pilihan Semua atau Tidak Ada

- Pilihan Digital

Anda boleh mula berlatih pada akaun demo, dan kemudian terus berdagang dengan dana sebenar. Alat grafik kami dan petunjuk analisis teknikal yang mudah membantu anda membuat keputusan perdagangan.


Berapa banyak wang yang boleh saya hasilkan?

Kejayaan anda bergantung pada kemahiran dan kesabaran anda, strategi perdagangan pilihan anda, dan jumlah yang dapat anda laburkan. Kami mengesyorkan menonton video latihan kami terlebih dahulu, supaya anda dapat melakukan transaksi yang lebih tepat. Pedagang permulaan boleh mencuba kemahiran dan latihan mereka di akaun latihan.


Berapa banyak wang yang boleh saya hasilkan di akaun latihan?

Anda tidak dapat mengambil keuntungan dari transaksi yang anda selesaikan di akaun praktik. Anda mendapat dana maya dan membuat transaksi maya. Ia bertujuan untuk tujuan latihan sahaja. Untuk berdagang menggunakan wang sebenar, anda perlu memasukkan dana ke akaun sebenar.


Bagaimana saya menukar antara akaun praktik dan akaun sebenar?

Untuk menukar antara akaun, klik baki anda di sudut kanan atas. Pastikan anda berada di bilik peniaga. Panel yang dibuka menunjukkan semua akaun anda: akaun sebenar dan akaun latihan anda. Klik akaun untuk menjadikannya aktif sehingga anda dapat menggunakannya untuk perdagangan.


Bagaimana saya menambah akaun amalan?

Anda boleh menambah akaun latihan anda secara percuma jika baki di bawah $ 10,000. Pertama, anda mesti memilih akaun ini. Kemudian klik butang Deposit hijau dengan dua anak panah di sudut kanan atas. Tetingkap terbuka di mana anda boleh memilih akaun mana yang akan ditambah: akaun latihan atau akaun sebenar.


Adakah anda mempunyai aplikasi untuk PC, iOS, atau Android?

Ya kita lakukan! Dan pada komputer, platform bertindak balas lebih pantas dalam aplikasi untuk Windows dan Mac OS. Mengapa lebih pantas untuk berdagang dalam aplikasi? Laman web lebih lambat untuk mengemas kini pergerakan pada carta kerana penyemak imbas tidak menggunakan keupayaan WebGL yang tersedia untuk memaksimumkan sumber kad video komputer. Aplikasi ini tidak mempunyai batasan ini, jadi ia mengemas kini carta hampir seketika. Kami juga mempunyai aplikasi untuk iOS dan Android. Anda boleh mencari dan memuat turun aplikasi di halaman muat turun kami.

Sekiranya versi aplikasi tidak tersedia untuk peranti anda, anda masih boleh berdagang menggunakan laman web IQ Option.

Apa itu turun naik?

Secara sederhana, turun naik adalah berapa harga berubah. Dengan turun naik yang rendah, perubahan tidak ketara pada carta dan aset mungkin akan berakhir pada tahap yang sama di mana anda membuka kedudukan. Tetapi apabila carta menunjukkan turun naik yang tinggi, tahap aset berubah dengan cepat.


Bolehkah anda menghubungi pelanggan anda?

Menurut polisi kami, kami tidak mahu mengganggu pedagang kami dengan panggilan keluar, kecuali panggilan selamat datang yang dibuat oleh Tim Segar kami ketika peniaga kami melakukan deposit pertama. Walaupun begitu, anda boleh menghubungi kami dengan menggunakan salah satu cara berikut:

1) Anda menghubungi kami bila-bila masa. Pilih nombor yang berkaitan di sini .

2) Kirimkan teks kepada kami dalam Live Chat di platform.


Pinjaman perdagangan

Syarikat tidak memberikan pinjaman untuk perdagangan.

Terima kasih kerana memahami!


Berapakah pelaburan minimum dan maksimum bagi setiap perdagangan?

Jumlah pelaburan minimum untuk keadaan perdagangan hari ini boleh didapati di platform / laman web perdagangan Syarikat. Jumlah pelaburan maksimum ialah $ 20,000.

Jumlah maksimum beberapa aset mungkin berbeza mengikut keadaan pasaran.

Akaun

Bagaimana saya boleh melindungi akaun saya?

Untuk melindungi akaun anda, gunakan pengesahan 2 langkah. Setiap kali anda masuk ke platform, sistem akan meminta anda memasukkan kod khas yang dihantar ke nombor telefon anda. Anda boleh mengaktifkan pilihan di Tetapan.


Saya menggunakan nama samaran untuk membuat akaun, sekarang saya tidak dapat mengesahkannya. Apa patut saya buat?

Anda perlu mengubah data pendaftaran anda, kerana kami tidak dapat mengesahkan akaun anda dengan cara itu. Hubungi sokongan untuk memberitahu mereka setiap langkah yang perlu dilakukan.


Bagaimana saya boleh menukar mata wang akaun saya?

Mata wang akaun ditetapkan semasa percubaan pertama untuk membuat deposit. Contohnya, jika anda menggunakan dolar AS untuk membuat deposit pertama, mata wang akaun anda akan menjadi USD. Deposit pertama anda memainkan peranan penting kerana setelah anda membuat deposit, pertukaran mata wang tidak mungkin dilakukan.

Sekiranya anda tidak mengetahui peraturan ini, maka satu-satunya pilihan adalah membuka akaun baru dan deposit dengan mata wang yang ingin anda gunakan. Ingat bahawa setelah anda membuat akaun baru, anda mesti menyekat akaun sebelumnya setelah mengeluarkan dana anda.


Bagaimana saya menyemak sejarah sesi akaun saya?

Maklumat mengenai penggunaan akaun anda diberikan dalam Profil anda. Di sana anda akan menemui perincian aktiviti terakhir di akaun anda.


Bagaimana saya menukar nama dalam maklumat peribadi saya?

Semua peniaga kami hanya perlu menggunakan data peribadi sebenar. Sekiranya akaun anda telah disahkan, anda tidak dapat menukar nama belakang, nama depan, atau maklumat lain yang ada. Sekiranya anda belum mengesahkan akaun anda atau belum menyelesaikan proses pengesahan, harap maklum bahawa kami hanya memerlukan data peribadi sebenar untuk memberikan pengeluaran cepat dan memastikan keselamatan dana anda. Hubungi Sokongan jika data yang telah anda berikan kepada kami tidak betul. Sekiranya anda ingin menyembunyikan nama sebenar anda dari peniaga lain, anda boleh menghasilkan nama rawak dalam tetapan peribadi.

Untuk menukar nama depan dan / atau nama belakang anda, hantarkan permintaan rasmi ke [email protected]

Selepas ini, muat naik dokumen di profil anda untuk mengesahkan niat anda untuk mengubah data anda.

Anda boleh menyemak contoh kad pengenalan / lesen memandu yang sah. Juga, inilah rupa pasport yang sah.
Soalan Lazim (FAQ) Akaun, Pengesahan dalam IQ Option
Soalan Lazim (FAQ) Akaun, Pengesahan dalam IQ Option

Sekiranya anda mendepositkan dana dengan kad bank, hantarkan foto depan dan belakang kad bank anda melalui e-mel (pastikan untuk menyembunyikan nombor CVV anda dan hanya kelihatan 6 digit pertama dan 4 digit terakhir kad anda nombor). Pastikan kad anda ditandatangani. Berikut adalah contoh gambar kad yang sah.
Soalan Lazim (FAQ) Akaun, Pengesahan dalam IQ Option
Selepas ini selesai, sila beritahu kami di sini dalam sembang. Kami dengan senang hati akan menukar data anda untuk anda.


Bagaimana saya boleh menyembunyikan nama sebenarnya?

Sekiranya anda tidak mahu nama anda kelihatan dalam sembang, anda boleh menghasilkan nama rawak di profil anda. Untuk melakukan ini, klik ikon profil di sudut kanan atas dan pergi ke bahagian Data Peribadi. Pada halaman yang terbuka, buka tab Tetapan dan tatal ke bawah ke bahagian "Tetapan Profil Awam". Di sini anda boleh menghasilkan nama untuk digunakan, dan tidak ada yang akan melihat nama sebenar anda. Pergi ke tetapan nama


Bagaimana saya menukar nombor telefon saya?

Kami ingin menarik perhatian anda kepada kenyataan bahawa kami tidak dapat menukar nombor telefon anda. Kami hanya boleh memadam nombor telefon lama.

Sila hantarkan permintaan anda ke [email protected], nyatakan 3 digit terakhir nombor telefon dalam surat tersebut dan beritahu kami setelah anda menghantarnya.


Bagaimana saya menukar alamat rumah saya?

Untuk menukar alamat anda, sila hantarkan permintaan rasmi ke [email protected] Pastikan untuk menunjukkan alamat lama dan baru anda dalam e-mel.

Selepas ini, muat naik dokumen di profil anda untuk mengesahkan niat anda untuk menukar alamat.

Anda boleh menyemak contoh kad pengenalan / lesen memandu yang sah di sini . Juga, inilah rupa pasport yang sah.

Setelah dokumen anda dimuat naik, beri tahu kami dalam sembang. Kami dengan senang hati akan menukar alamat anda untuk anda.


Bagaimana saya berhenti melanggan e-mel?

Setiap mesej e-mel mempunyai pautan Berhenti Langgan di bahagian bawah. Hanya memerlukan satu klik untuk berhenti menerima e-mel kami. Anda juga boleh menetapkannya di profil anda. Untuk melakukan ini, klik ikon profil di sudut kanan atas dan pergi ke bahagian Data Peribadi. Pada halaman yang terbuka, pergi ke tab tetapan E-mel, di mana anda boleh memilih jenis pemberitahuan yang ingin anda terima dari kami. Pergi ke tetapan e-mel


Bagaimana saya boleh menutup akaun saya?

Sebilangan peniaga terlalu terlibat dalam perdagangan dan tidak dapat berhenti, yang menyebabkan mereka membuat pelaburan sembrono berulang kali. Sekiranya anda perlu berehat dan berhenti berniaga sebentar, anda boleh menutup akaun anda dalam tetapan di profil anda. Butang "Tutup Akaun" berada di bahagian paling bawah halaman. Harap maklum: Setelah anda menutup akaun, anda tidak dapat membuka profil atau berniaga di platform. Pergi ke tetapan


Saya terlupa kata laluan saya. Apa patut saya buat?

Semasa anda masuk ke laman web atau aplikasi, anda boleh mengklik "Lupa kata laluan anda?" pautan dan masukkan alamat e-mel yang anda gunakan untuk pendaftaran. Anda akan mendapat mesej e-mel dengan pautan untuk menetapkan kata laluan baru.


Bayaran tidak aktif. Anda ada bayaran?

Seperti terma dan syarat kami, jika tidak ada operasi yang dilakukan di platform perdagangan Perusahaan oleh Pelanggan selama 90 (sembilan puluh) hari kalendar berturut-turut (selanjutnya disebut sebagai "Akaun Tidak Aktif"), Syarikat berhak untuk menggunakan perkhidmatan bayaran untuk Akaun Tidak Aktif dalam jumlah 10 euro ke baki akaun Pelanggan yang tidak digunakan. Bayaran tahunan tidak akan melebihi baki keseluruhan akaun Pelanggan.


Bagaimana saya boleh log keluar dari akaun saya?

Untuk log keluar dari akaun anda, pergi ke halaman utama dan tatal ke bawah halaman. Klik butang Log Keluar dan anda akan log keluar.

Soalan Lazim (FAQ) Akaun, Pengesahan dalam IQ Option


Bagaimana saya boleh menukar zon waktu akaun saya?

Untuk menukar zon waktu, pergi ke ruang pedagang dan klik ikon roda gigi di sudut kanan bawah halaman. Pilih zon waktu yang sesuai.

Soalan Lazim (FAQ) Akaun, Pengesahan dalam IQ Option


Bagaimana saya boleh mengambil bahagian dalam sembang awam?

Pelanggan perlu membuat sekurang-kurangnya satu (1) deposit di akaun dagangannya dan minimum untuk mencapai jumlah 300 $ dalam jumlah (tiga ratus dolar atau jumlah yang setara dalam mata wang lain).


Apa yang perlu saya lakukan sekiranya saya tidak dapat masuk ke akaun saya?

- Sekiranya anda melihat mesej "had masuk terlampaui", ini bermakna anda telah memasukkan kata laluan yang salah beberapa kali berturut-turut. Sila tunggu sebentar sebelum cuba log masuk lagi. Sekiranya anda tidak pasti sama ada kata laluan anda betul, gunakan pilihan "terlupa kata laluan" di halaman log masuk kami. Sistem akan menghantar arahan mengenai cara mengembalikan kata laluan anda ke alamat e-mel yang anda gunakan untuk pendaftaran di platform.

- Sekiranya anda mendaftar melalui rangkaian sosial, maka anda perlu membuat kata laluan menggunakan versi web untuk mengakses aplikasi desktop. Anda boleh membuat kata laluan dengan menggunakan pilihan "terlupa kata laluan" di halaman log masuk kami. Anda perlu memberikan e-mel yang dihubungkan ke akaun rangkaian sosial anda. Pautan pemulihan untuk kata laluan akan dihantar ke e-mel itu. Setelah ini selesai, anda akan dapat masuk ke aplikasi desktop anda menggunakan e-mel ini dan kata laluan baru.

- Sekiranya anda terlupa kata laluan anda, gunakan pilihan "Lupa kata laluan" di halaman log masuk kami. Sistem akan menghantar arahan untuk mengembalikan kata laluan anda ke alamat e-mel yang anda gunakan untuk pendaftaran di platform.

Pengesahan

Bolehkah saya berniaga tanpa disahkan?

Wajib melewati semua langkah pengesahan untuk dapat melakukan perdagangan di platform kami. Dengan mematuhi standard keselamatan dan keselamatan tertinggi, kami berusaha memastikan pemiliknya akaun yang melakukan transaksi perdagangan dan membuat pembayaran di platform perdagangan kami.


Saya tidak dapat mengesahkan nombor telefon saya

1. Buka platform menggunakan Google Chrome dalam mod penyamaran

2. Pastikan nombor telefon anda ditentukan dengan tepat

3. Mulakan semula peranti mudah alih anda dan pastikan peranti anda menerima mesej lain

4. Periksa sama ada anda telah menerima SMS atau panggilan dengan pengesahan kod

Sekiranya ia tidak membantu, sila hubungi Pasukan Sokongan kami melalui LiveChat dan sediakan gambar ralat kepada pakar kami (jika ada)


Saya tidak dapat mengesahkan alamat e-mel saya

1. Buka platform menggunakan Google Chrome dalam mod penyamaran

2. Kosongkan data penyemakan imbas anda - cache dan kuki. Untuk melakukan ini, sila tekan CTRL + SHIFT + DELETE, pilih tempoh SEMUA dan kemudian klik CLEAN. Selepas itu, mulakan semula halaman dan lihat apakah ada perubahan. Prosedur lengkap dijelaskan di sini . Anda juga boleh menggunakan penyemak imbas atau peranti lain.

3. Minta e-mel pengesahan sekali lagi.

4. Periksa folder spam anda di kotak e-mel anda.

Sekiranya tidak membantu, sila hubungi Pasukan Sokongan kami melalui LiveChat dan berikan kepada pakar kami tangkapan skrin mengenai kesalahan (jika ada)


Mengapa dokumen saya ditolak?

Sila periksa jika:

- dokumen anda berwarna

- dokumen anda dikeluarkan tidak lebih awal dari enam bulan yang lalu

- anda memuat naik salinan halaman penuh dokumen

anda - anda telah melampirkan semua nombor kad dengan betul (foto mesti menunjukkan enam yang pertama dan yang terakhir empat digit nombor kad anda; kod CVV di bahagian belakang mesti dilindungi)

- anda memuat naik dokumen yang sesuai sebagai ID anda, seperti pasport atau lesen memandu anda


Saya mempunyai kad maya yang tidak dapat saya sahkan. Apa patut saya buat?

Sekiranya demikian, semuanya akan bergantung pada bank anda. Sekiranya anda mempunyai akses ke kad, hantarkan tangkapan skrinnya supaya kami dapat mengesahkannya. Beberapa aplikasi tidak membenarkan tangkapan (tangkapan layar), dalam hal ini anda perlu menghubungi bank anda untuk mendapatkan tangkapan skrin atau menggunakan peranti lain untuk memotret kad yang dimaksud. Sekiranya anda mempunyai akses ke gambar melalui web / penyemak imbas, pastikan anda menangkap keseluruhan halaman penyemak imbas, bukan hanya gambar kad.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!