Soalan Lazim (FAQ) Deposit, Pengeluaran dan Perdagangan di IQ Option

Soalan Lazim (FAQ) Deposit, Pengeluaran dan Perdagangan di IQ Option


Deposit

Berapa lama masa yang diperlukan untuk boleto yang saya bayar dikreditkan ke akaun saya?

Boletos diproses dan dikreditkan ke akaun IQ Option anda dalam 2 hari bekerja. Harap maklum bahawa kami mempunyai boletos yang berbeza, dan biasanya hanya berbeza dalam masa pemprosesan minimum, iaitu 1 jam untuk boletos cepat dan 1 hari untuk versi lain. Ingat: hari bekerja hanya dari hari Isnin hingga Jumaat.


Saya membayar boleto cepat dan ia tidak masuk ke dalam akaun saya dalam 24 jam. Kenapa tidak?

Harap maklum bahawa masa pemprosesan maksimum untuk boletos, walaupun paling cepat, adalah 2 hari bekerja! Oleh itu, ini bermaksud bahawa hanya ada sesuatu yang berpotensi salah sekiranya tarikh akhir ini telah tamat. Adalah biasa bagi sesetengah orang untuk dikreditkan dengan cepat dan yang lain tidak. Sila tunggu! Sekiranya tarikh akhir telah tamat, kami mengesyorkan menghubungi kami melalui sokongan.


Berapa lama masa yang diperlukan untuk deposit yang saya buat dengan pindahan wang masuk ke akaun saya?

Had masa maksimum standard untuk pindahan bank adalah 2 hari bekerja, dan boleh memakan masa kurang. Namun, seperti beberapa bolet diproses dalam masa yang lebih sedikit, yang lain mungkin memerlukan sepanjang masa istilah. Perkara yang paling penting adalah membuat pemindahan pada akaun anda sendiri dan membuat permintaan melalui laman web / aplikasi sebelum melakukan pemindahan!


Apa ralat 72 jam ini?

Ini adalah sistem AML (anti pencucian wang) baru yang telah kami laksanakan. Sekiranya anda membuat deposit melalui Boleto, anda mesti menunggu hingga 72 jam sebelum melakukan pengeluaran. Perhatikan bahawa kaedah lain tidak dipengaruhi oleh perubahan ini.


Bolehkah saya deposit menggunakan akaun orang lain?

Tidak. Semua cara deposit mesti menjadi milik Anda, serta kepemilikan kad, CPF dan data lain, seperti yang dinyatakan dalam Terma dan Syarat kami.


Bagaimana jika saya mahu menukar mata wang akaun saya?

Anda hanya boleh menetapkan mata wang sekali, apabila anda melakukan percubaan deposit pertama.

Anda tidak akan dapat menukar mata wang akaun dagangan sebenar anda, jadi pastikan anda memilih yang betul sebelum anda mengklik "Teruskan ke pembayaran".

Anda boleh membuat deposit dalam mata wang apa pun dan ia akan ditukar secara automatik menjadi mata wang yang anda pilih.


Kad debit dan kredit. Bolehkah saya membuat deposit melalui kad kredit?

Anda boleh menggunakan kad debit atau kredit Visa, Mastercard, atau Maestro (hanya dengan CVV) untuk deposit dan pengeluaran wang, kecuali Electron. Kad mesti sah dan didaftarkan atas nama anda, dan menyokong transaksi dalam talian antarabangsa.


Di mana wang saya? Deposit dibuat ke akaun saya secara automatik

Syarikat IQ Option tidak dapat mendebitkan akaun anda tanpa kebenaran anda.

Pastikan pihak ketiga tidak mempunyai akses ke akaun bank atau e-wallet anda.

Anda juga mungkin mempunyai beberapa akaun di laman web kami.

Sekiranya ada kemungkinan seseorang mendapat akses ke akaun anda di platform, ubah kata laluan anda dalam tetapan.


Bagaimana saya boleh menyahpaut kad saya?

Sekiranya anda ingin melepaskan kad anda, klik "Batalkan Pautan Kad" tepat di bawah butang "Bayar" semasa anda membuat deposit baru.


Kod CVV atau CVC. Apa maksud CVV?

Kod CVV atau СVС adalah kod 3 digit yang digunakan sebagai elemen keselamatan semasa transaksi dalam talian. Ia ditulis pada garis tanda di bahagian belakang kad anda. Ia seperti di bawah

Soalan Lazim (FAQ) Deposit, Pengeluaran dan Perdagangan di IQ Option

Apa itu 3DS?

Fungsi Secure 3-D adalah kaedah khas untuk memproses transaksi. Apabila anda mendapat pemberitahuan SMS dari bank anda untuk transaksi dalam talian, ini bermakna fungsi 3D Secure dihidupkan. Sekiranya anda tidak menerima mesej SMS, hubungi bank anda untuk mengaktifkannya.


Saya menghadapi masalah deposit melalui kad

Gunakan komputer anda untuk menyimpan dan komputer akan berfungsi dengan segera!

Kosongkan fail internet sementara (cache dan kuki) dari penyemak imbas anda. Untuk melakukan ini, tekan CTRL + SHIFT + DELETE, pilih jangka masa SEMUA, dan pilih pilihan untuk membersihkan. Muat semula halaman dan lihat apakah ada yang berubah. Untuk arahan lengkap, lihat di sini . . Anda juga boleh mencuba menggunakan penyemak imbas lain atau peranti lain.

Deposit mungkin ditolak jika anda memasukkan kod 3-D Secure yang salah (kod pengesahan sekali sahaja yang dihantar oleh bank). Adakah anda mendapat kod melalui pesanan SMS dari bank anda? Sila hubungi bank anda jika anda tidak mendapatkannya.

Ini mungkin berlaku jika medan "negara" kosong dalam maklumat anda. Dalam kes ini, sistem tidak tahu kaedah pembayaran apa yang ditawarkan, kerana kaedah yang tersedia berbeza mengikut negara. Masukkan negara tempat tinggal anda dan cuba lagi.

Sebilangan deposit mungkin ditolak oleh bank anda jika mereka mempunyai sekatan pembayaran antarabangsa. Sila hubungi bank anda dan periksa maklumat ini di pihak mereka.

Mengeluarkan

Berapa lama masa yang diperlukan untuk pengeluaran yang saya buat dengan pindahan wang masuk ke akaun bank saya?

Had masa maksimum standard untuk pindahan bank adalah 3 hari bekerja, dan boleh memakan masa kurang. Namun, seperti beberapa bolet diproses dalam masa yang lebih sedikit, yang lain mungkin memerlukan sepanjang masa istilah.


Mengapa anda mengubah jumlah minimum pengeluaran bank melalui 150.00BRL?

Ini adalah jumlah pengeluaran minimum baru untuk pemindahan bank sahaja. Sekiranya anda memilih kaedah lain, jumlah minimumnya masih 4 BRL. Perubahan ini diperlukan kerana banyaknya pengeluaran yang diproses oleh kaedah ini pada nilai rendah. Untuk menghormati masa pemprosesan, kita perlu mengurangkan jumlah pengeluaran yang dilakukan setiap hari, tanpa mempengaruhi kualiti yang sama.


Saya cuba mengeluarkan kurang dari 150.00BRL melalui pindahan wang melalui bank dan saya mendapat mesej untuk menghubungi sokongan. Tolong aturkan untuk saya.

Sekiranya anda ingin mengeluarkan jumlah di bawah 150 BRL, anda hanya perlu memilih kaedah pengeluaran lain, misalnya dompet elektronik.


Berapakah jumlah pengeluaran minimum dan maksimum?

Kami tidak mempunyai batasan mengenai jumlah pengeluaran minimum - bermula dari $ 2, anda boleh mengeluarkan dana anda di halaman berikut: iqoption.com/withdrawal. Untuk mengeluarkan jumlah kurang dari $ 2, anda perlu menghubungi Pasukan Sokongan kami untuk mendapatkan bantuan. Pakar kami akan memberi anda kemungkinan senario.


Berapa banyak yang boleh saya keluarkan setiap hari dari broker iqoption? Adakah terdapat had?

Anda boleh mengeluarkan wang sehingga $ 1,000,000 sehari. Bilangan permintaan pengeluaran tidak terhad. Permintaan pengeluaran tidak boleh melebihi jumlah yang ada di akaun anda.


Adakah saya perlu memberikan dokumen untuk membuat pengeluaran?

Ya. Anda perlu mengesahkan identiti anda untuk mengeluarkan dana. Pengesahan akaun diperlukan untuk mengelakkan transaksi kewangan palsu di akaun.


Contoh pengeluaran

Contoh 1:
Dalam 90 hari terakhir anda membuat deposit dari kad anda $ 200 USD, anda kini mempunyai $ 250 pada baki wang anda. Untuk mengeluarkannya, anda perlu memohon dua pengeluaran: $ 200 ke kad bank anda dan $ 50 ke e-dompet anda (Skrill, Fasapay, Neteller dll) atau menggunakan transfer bank. Harap maklum tentang bayaran $ 50, yang diambil oleh bank untuk transfer bank, jadi pengeluaran jenis ini bukanlah yang terbaik melainkan anda mengeluarkan lebih dari $ 1000.

Contoh 2:
Anda telah mendeposit $ 200 100 hari yang lalu, ini bermaksud anda sekarang perlu mengeluarkan wang ke e-wallet, pengeluaran kad tidak lagi tersedia kerana kami hanya menghitung 90 hari dari deposit kad terakhir anda.

Contoh 3:
Anda telah menyimpan dari kad bank anda $ 200 dan $ 100 dari e-dompet anda. Anda perlu mengeluarkan $ 200 ke kad bank dan kemudian anda akan dapat mengeluarkannya ke e-wallet. Pengeluaran ke kad bank diutamakan (selalu diutamakan).
Soalan Lazim (FAQ) Deposit, Pengeluaran dan Perdagangan di IQ Option


Berapa jumlah pengeluaran maksimum dan minimum yang disyorkan pada IqOption?

Tidak ada jumlah pengeluaran minimum - anda boleh menarik serendah $ 2 dari iqoption. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengeluarkan kurang dari $ 2, anda mesti menghubungi sokongan pelanggan untuk mendapatkan bantuan. $ 1,000,000 adalah jumlah pengeluaran maksimum.


Cara membuat e-dompet WebMoney untuk menerima wang

1) Gunakan pautan ini untuk membuat akaun WebMoney anda

2) Masukkan nombor telefon anda dan sahkan

3) Masukkan data peribadi anda

4) Sahkan nombor telefon

5) Buat kata laluan

6) Pilih mata wang untuk membuat dompet anda

7) Kemudian buat deposit anda dengan e-wallet atau kad bank

Ini adalah jumlah bayaran untuk pemindahan wang dari akaun WebMoney anda:

2-2.5% jika anda mengeluarkan dengan kad bank.

1.5-3.5% jika anda menarik diri melalui pindahan wang melalui bank.


Apa itu ARN?

ARN (Acquirer Reference Number) adalah nombor khas yang digunakan untuk menandakan urus niaga pada kad kredit dari bank saudagar iaitu pemeroleh. melalui skema kad, hingga ke penerbit iaitu bank pemegang kad. Bank penerbit menggunakan nombor tersebut untuk mengesan transaksi dengan pemeroleh.

Anda mesti selalu ingat untuk memastikan kod ARN diserahkan ke Pusat Pemprosesan bank anda (pekerja pejabat pelanggan umum tidak selalu mengetahui kod atau cara penggunaannya). Sekiranya anda tidak dapat pergi ke Pusat Pemprosesan, anda boleh menghubungi pegawai bank yang bertanggungjawab untuk memproses operasi kad. Mereka dapat membantu anda mengesan wang. Jangan lupa untuk memberitahu mereka bahawa transaksi itu bukan yang baru tetapi bayaran balik.


Bagaimana saya mengeluarkan dana dari akaun dagangan ke kad bank?

Untuk mengeluarkan dana anda, pergi ke bahagian Pengeluaran Dana. Pilih kaedah pengeluaran, tentukan jumlah dan butiran lain yang diperlukan, dan klik butang "Tarik Dana". Kami melakukan yang terbaik untuk memproses semua permintaan pengeluaran dalam hari yang sama atau keesokan harinya jika di luar waktu bekerja pada hari bekerja (tidak termasuk hujung minggu). Harap maklum bahawa mungkin memerlukan sedikit masa untuk memproses pembayaran antara bank (bank ke bank).

Bilangan permintaan pengeluaran tidak terhad. Jumlah pengeluaran tidak boleh melebihi jumlah baki perdagangan semasa.

* Pengeluaran dana mengembalikan wang yang telah dibayar dalam transaksi sebelumnya. Oleh itu, jumlah yang boleh anda tarik keluar ke kad bank adalah terhad kepada jumlah yang telah anda depositkan dengan kad tersebut.

Lampiran 1 menunjukkan carta alir proses penarikan.

Pihak berikut terlibat dalam proses pengeluaran:

1) Pilihan IQ

2) Memperolehi bank - bank rakan niaga IQ Option.

3) Sistem pembayaran antarabangsa (IPS) - Visa International atau MasterCard.

4) Bank penerbit - bank yang membuka akaun bank anda dan mengeluarkan kad anda.

Harap maklum bahawa anda boleh mengeluarkan ke kad bank hanya jumlah deposit awal anda yang dibuat dengan kad bank ini. Ini bermaksud bahawa anda boleh mengembalikan wang anda ke kad bank ini. Proses ini mungkin memakan masa lebih lama daripada yang dijangkakan, bergantung pada bank anda. IQ Option segera memindahkan wang ke bank anda. Tetapi mungkin memerlukan masa hingga 21 hari (3 minggu) untuk memindahkan wang dari bank ke akaun bank anda.

Sekiranya anda tidak menerima wang pada hari ke-21, kami meminta anda untuk menyediakan penyata bank (dengan logo, tandatangan dan cap jika itu adalah versi yang dicetak; versi elektronik mesti dicetak, ditandatangani dan dicop oleh bank) yang meliputi tempoh dari tarikh deposit (dana ini) hingga tarikh semasa dan hantarkan di [email protected] dari e-mel yang dihubungkan ke akaun anda atau kepada pegawai sokongan kami melalui sembang langsung. Sangat mengagumkan sekiranya anda juga dapat memberi kami e-mel wakil bank (orang yang memberikan penyata bank kepada anda). Kami kemudian meminta anda untuk memberitahu kami sebaik sahaja anda menghantarnya. Anda boleh menghubungi kami melalui sembang langsung atau melalui e-mel ([email protected]). Harap maklum bahawa penyata bank anda mesti mengandungi maklumat mengenai kad bank anda (6 dan 4 digit terakhir nombornya).

Kami akan melakukan yang terbaik untuk menghubungi bank anda dan membantu mereka mencari transaksi. Penyata bank anda akan dihantar ke agregator pembayaran, dan penyiasatan mungkin memakan waktu hingga 180 hari kerja.

Sekiranya anda mengeluarkan jumlah yang anda depositkan pada hari yang sama, kedua-dua transaksi (deposit dan pengeluaran) ini tidak akan ditunjukkan pada penyata bank. Dalam kes ini, sila hubungi bank anda untuk mendapatkan penjelasan.


Adakah saya perlu memberikan dokumen untuk membuat pengeluaran?

Ya. Anda perlu mengesahkan identiti anda untuk mengeluarkan dana. Pengesahan akaun diperlukan untuk mengelakkan transaksi kewangan palsu di akaun.

Untuk lulus proses pengesahan, anda akan diminta untuk memuat naik dokumen anda di platform menggunakan pautan yang diberikan di bawah:

1) Foto kad pengenalan anda (pasport, lesen memandu, kad pengenalan nasional, permit kediaman, sijil pengenalan pelarian, perjalanan pelarian) pasport, ID pemilih). Anda boleh menggunakan tutorial video kami di bawah untuk maklumat lebih lanjut.

2) Sekiranya anda menggunakan kad bank untuk menyimpan wang, sila muat naik salinan kedua-dua sisi kad anda (atau kad jika anda menggunakan lebih dari satu untuk deposit) di sini. Harap diingat bahawa anda harus menyembunyikan nombor CVV anda dan hanya dapat melihat 6 digit pertama dan 4 digit terakhir nombor kad anda sahaja. Pastikan kad anda ditandatangani.

Sekiranya anda menggunakan e-wallet untuk menyimpan dana, anda hanya perlu menghantar imbasan ID anda kepada kami.

Semua dokumen akan disahkan dalam 3 hari bekerja setelah anda membuat permintaan penarikan.

Status pengeluaran. Bilakah pengeluaran saya akan selesai?

1) Setelah permintaan penarikan dibuat, ia akan menerima status "Diminta". Pada peringkat ini, dana ditolak dari baki akaun anda.

2) Setelah kami mulai memproses permintaan, ia akan menerima status "Dalam proses".

3) Dana akan dipindahkan ke kad atau e-wallet anda setelah permintaan menerima status "Dana dihantar". Ini bermaksud bahawa pengeluaran telah selesai di pihak kami, dan dana anda tidak lagi ada di sistem kami.

Anda mungkin melihat status permintaan pengeluaran anda pada bila-bila masa dalam Sejarah Transaksi anda.

Masa anda menerima pembayaran bergantung pada bank, sistem pembayaran atau sistem e-wallet. Lebih kurang 1 hari untuk e-wallet dan biasanya hingga 15 hari kalendar untuk bank. Waktu pengeluaran boleh ditingkatkan oleh sistem pembayaran atau bank anda dan IQ Option tidak mempengaruhinya.


Berapa lama masa yang diperlukan untuk memproses pengeluaran?

Untuk setiap permintaan pengeluaran, pakar kami memerlukan sedikit masa untuk memeriksa semuanya dan menyetujui permintaan tersebut. Ini biasanya tidak lebih dari 3 hari.

Kami perlu memastikan bahawa orang yang membuat permintaan itu benar-benar anda, agar orang lain tidak dapat mengakses wang anda.

Ini diperlukan untuk keselamatan dana anda, bersama dengan prosedur pengesahan.

Selepas itu, terdapat prosedur khas apabila anda mengeluarkan kad bank.

Anda hanya boleh mengeluarkan ke kad bank anda jumlah keseluruhan deposit dari kad bank anda dalam 90 hari terakhir.

Kami mengirimkan wang kepada anda dalam 3 hari yang sama, tetapi bank anda memerlukan lebih banyak masa untuk menyelesaikan transaksi (untuk lebih tepatnya, pembatalan pembayaran anda kepada kami).

Sebagai alternatif, anda boleh mengeluarkan semua keuntungan anda ke e-wallet (seperti Skrill, Neteller, atau WebMoney) tanpa had, dan dapatkan wang anda dalam masa 24 jam setelah kami menyelesaikan permintaan pengeluaran anda. Ini adalah kaedah terpantas untuk mendapatkan wang anda.

Berniaga


Saya mempunyai pilihan dalam Pilihan Digital dan saya masih kehilangan pelaburan saya. Mengapa begitu?

Pilihan Digital berfungsi berbeza dengan Pilihan Semua-atau-Tiada. Dalam kes Pilihan Digital, anda mesti memilih Harga Teguran, iaitu harga yang mesti ditembusi oleh aset untuk membuat transaksi anda menguntungkan. Sekiranya nilai pembukaan sama dengan nilai penutupan, perdagangan akan ditutup dengan kerugian kerana Strike Price tidak tercapai.


Bagaimana untuk memulakan perdagangan?

Sekiranya anda menggunakan platform IQ Option untuk pertama kalinya dan jika anda tidak mempunyai banyak pengalaman, anda boleh mulakan dengan tutorial video kami. Anda boleh melatih keseimbangan amalan anda, dan kemudian meneruskan perdagangan dengan dana sebenar. Anda juga boleh mendapatkan maklumat mengenai perdagangan di halaman Blog Pilihan IQ.


Bagaimana untuk berdagang Opsyen Semua-atau-Tiada?

Dagangan pilihan Semua-atau-Tidak melibatkan menentukan sama ada harga aset pendasar akan meningkat atau menurun. Sekiranya anda memilih pilihan Panggilan: anda mendapat keuntungan sekiranya harga penutupan lebih tinggi daripada harga pembukaan. Sekiranya anda memilih pilihan Put: anda mendapat keuntungan sekiranya harga penutupan lebih rendah daripada harga pembukaan.

Walau bagaimanapun, jika anda telah meramalkan pergerakan harga (ke atas atau ke bawah) aset yang mendasari secara tidak betul, anda akan mengalami kerugian sebanyak 100% dari jumlah pelaburan anda.

Opsyen Panggilan: harga pembukaan harga penutup

Letakkan Pilihan: harga penutupan
Jenis perdagangan ini hanya menawarkan dua hasil: anda mendapat keuntungan atau kehilangan pelaburan anda sahaja.

Tidak kira seberapa ketara perubahan harga. Sekiranya harga penutupan sama dengan harga pembukaan, pelaburan awal anda dalam perjanjian akan dikembalikan kepada baki anda.


Apakah masa terbaik untuk memilih untuk berdagang?

Waktu dagangan terbaik bergantung pada strategi perdagangan anda dan beberapa faktor lain. Kami mengesyorkan agar anda memperhatikan jadual pasaran, kerana pertindihan sesi perdagangan Amerika dan Eropah menjadikan harga lebih dinamik dalam pasangan mata wang seperti EUR / USD. Anda juga harus mengikuti berita pasaran yang mungkin mempengaruhi pergerakan aset pilihan anda. Lebih baik tidak berdagang apabila harga sangat dinamik bagi peniaga yang tidak berpengalaman yang tidak mengikuti berita dan tidak memahami mengapa harganya berubah-ubah.


Bagaimana untuk berdagang Pilihan Digital?

Perdagangan Opsyen Digital serupa dengan perdagangan Opsyen Semua atau Tiada. Ciri khas utama adalah keuntungan dan risiko setiap urus niaga yang bergantung pada harga mogok yang dipilih secara manual di sebelah kanan carta.

- Potensi keuntungan pada Pilihan Digital boleh mencapai 900%. Walau bagaimanapun, perdagangan yang tidak berjaya akan mengakibatkan kerugian pelaburan.

- Harga mogok yang lebih dekat adalah dengan harga semasa aset - semakin rendah risiko dan potensi keuntungan anda.

Perhatikan bahawa pilihan digital akan habis masa berlakunya wang hanya jika harga sebenar tidak sama dengan yang berlaku. Untuk pilihan panggilan ia harus melebihi harga mogok sekurang-kurangnya satu pip, untuk pilihan put harus berada di belakang harga mogok sekurang-kurangnya satu pip.


Apakah masa pembelian dan masa tamat?

Carta menunjukkan dua garis menandakan titik dalam masa. Masa pembelian adalah garis putus-putus putih. Selepas masa ini, anda tidak dapat membeli pilihan untuk masa tamat yang dipilih. Masa tamat ditunjukkan oleh garis merah padat. Apabila transaksi melintasi garis ini, ia ditutup secara automatik dan anda mengambil untung atau rugi untuk hasilnya. Anda boleh memilih masa tamat yang ada. Sekiranya anda belum membuka perjanjian, garis putih dan merah akan bergerak bersama ke kanan untuk menandakan tarikh akhir pembelian untuk waktu tamat yang dipilih.


Berapa banyak pilihan yang boleh saya beli setiap tamat tempoh?

Kami tidak mengehadkan jumlah pilihan yang boleh anda beli untuk tempoh tamat atau aset. Satu-satunya had adalah dalam had pendedahan: jika peniaga telah melaburkan sejumlah besar aset yang anda pilih, jumlah yang anda laburkan dibatasi oleh had pendedahan ini. Sekiranya anda bekerja di akaun dengan dana sebenar, anda dapat melihat had pelaburan untuk setiap pilihan pada carta. Klik pada kotak di mana anda memasukkan jumlahnya.


Berapakah harga minimum pilihan?

Kami mahu perdagangan tersedia untuk semua orang. Jumlah pelaburan minimum untuk keadaan perdagangan hari ini boleh didapati di platform / laman web syarikat Syarikat.


Berapakah keuntungan selepas penjualan dan jangkaan keuntungan?

Pilihan Semua-atau-Tiada dan Pilihan Digital hanya tersedia untuk Pelanggan Profesional.

Sebaik sahaja anda membeli pilihan Put atau Panggilan, tiga nombor muncul di sebelah kanan atas carta:

Jumlah pelaburan: berapa banyak anda telah melabur dalam kesepakatan

Jangkaan Keuntungan: kemungkinan hasil transaksi jika carta menunjukkan titik tamat tempoh berakhir di tempat yang sama seperti sekarang.

Keuntungan selepas Jualan: Sekiranya berwarna merah, ini menunjukkan kepada anda berapa jumlah pelaburan yang anda akan kehilangan baki selepas penjualan. Sekiranya berwarna hijau, ini menunjukkan berapa banyak keuntungan yang akan anda peroleh selepas penjualan.

Keuntungan dan Keuntungan yang dijangkakan selepas Dijual bersifat dinamik, kerana ia berubah bergantung pada beberapa faktor termasuk keadaan pasaran semasa, seberapa dekat waktu tamat dan harga semasa aset.

Banyak peniaga menjual apabila mereka yakin bahawa transaksi itu akan memberi mereka keuntungan. Sistem penjualan memberi anda peluang untuk mengurangkan kerugian pada pilihan yang diragukan.


Mengapa butang Jual (penutupan pilihan yang dijadualkan) tidak aktif?

Untuk pilihan Semua-atau-Tidak, butang Jual tersedia dari 30 minit hingga habis masa hingga 2 minit hingga tamat.

Sekiranya anda berdagang Pilihan Digital, butang Jual sentiasa tersedia.


Apa itu OTC?

Over-the-counter (OTC) adalah kaedah perdagangan yang tersedia semasa pasaran ditutup. Semasa memperdagangkan aset OTC, anda mendapat sebut harga yang dihasilkan secara automatik di pelayan broker dengan cara yang dapat mengekalkan keseimbangan antara pembeli dan penjual.

Setiap hari Jumaat jam 21:00 dan setiap hari Isnin jam 00:00 pagi (waktu GMT) IQ Option beralih dari perdagangan pasaran ke perdagangan OTC dan dari perdagangan OTC ke perdagangan pasaran.


Bagaimana untuk memperdagangkan instrumen CFD (Forex, Crypto, CFD)?

Jenis CFD baru yang terdapat di platform perdagangan IQ Option merangkumi CFD pada saham, Forex, CFD pada komoditi dan cryptocurrency, ETF.

Matlamat peniaga adalah untuk meramalkan arah pergerakan harga masa depan dan memanfaatkan perbezaan antara harga semasa dan masa depan. CFD bertindak balas seperti pasaran biasa, jika pasaran memihak kepada anda maka kedudukan anda ditutup dalam Wang. Sekiranya pasaran bertentangan dengan anda, kesepakatan anda ditutup Daripada Wang. Perbezaan antara perdagangan Opsyen dan perdagangan CFD adalah bahawa keuntungan anda bergantung pada perbezaan antara harga masuk dan harga tutup.

Dalam perdagangan CFD tidak ada waktu luput tetapi anda dapat menggunakan pengganda dan menetapkan stop / loss dan mencetuskan pesanan pasaran jika harganya mencapai tahap tertentu.


Bagaimana pengganda berfungsi?

Perdagangan CFD menawarkan penggunaan pengganda yang dapat membantu pedagang untuk mengawal kedudukan yang melebihi jumlah wang yang dilaburkan di dalamnya. Potensi keuntungan (serta risiko) juga akan diperbesar. Melabur $ 100 seorang peniaga mungkin mendapat pulangan yang setanding dengan pelaburan $ 1000. Itulah peluang yang boleh ditawarkan oleh pengganda. Namun, ingatlah bahawa hal yang sama berlaku dengan kerugian yang berpotensi kerana ini juga akan berlipat ganda.

Anda akan mendapat maklumat di sini.


Bagaimana menggunakan Tetapan Tutup Auto?

Stop-loss adalah pesanan yang ditetapkan oleh peniaga untuk membatasi kerugian dalam kedudukan terbuka tertentu. Take-profit berfungsi dengan cara yang hampir sama, membiarkan peniaga mengunci keuntungan apabila tahap harga tertentu tercapai. Anda boleh menetapkan parameter dalam peratusan, jumlah wang atau harga aset: contoh. Anda akan mendapat maklumat terperinci di sini.


Bagaimana mengira keuntungan dalam perdagangan СFD?

Sekiranya peniaga membuka kedudukan panjang, keuntungan dikira mengikut formula: (Harga penutupan / Harga pembukaan - 1) x pengganda x pelaburan. Sekiranya peniaga membuka posisi pendek, keuntungan dikira mengikut formula (harga 1 / harga pembukaan) x pengganda x pelaburan

Contohnya, AUD / JPY (Posisi pendek): Harga penutupan: 85.142 Harga pembukaan: 85.173 Pengganda: Pelaburan 2000: $ 2500 Keuntungannya adalah (1-85.142 / 85.173) X 2000 X $ 2500 = $ 1.819.82


Berapakah pelaburan minimum untuk membuka perjanjian?

Jumlah pelaburan minimum untuk keadaan perdagangan hari ini boleh didapati di platform / laman web perdagangan Syarikat.


Apa itu Slippage?

Sila ambil perhatian bahawa Slippage mungkin berlaku semasa berdagang dalam CFD. Ini adalah perbezaan antara harga yang diharapkan dari pesanan dan harga di mana pesanan itu benar-benar dilaksanakan. Ia boleh berfungsi sama ada positif atau negatif. Kemungkinan berlaku semasa tempoh turun naik yang lebih tinggi apabila harga pasaran berubah dengan sangat cepat. Keadaan boleh berlaku dengan pesanan Stop Loss dan Take Profit.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!